Første dag i bhg etter ferien!

Barnehage start etter sommerferien!

Dette er en stor dag for både frøkna og meg. Det er starten på det siste året i barnhagen. I barnehagen til frøkna blir de "kompis" det siste året de går der. Og det er ikke bare,bare og bli "kompis" i følge frøkna. Nå får de lov til å leke ute og inne alene, uten de voksne! (altså de følger med, men på avstand) Noe som betyr for frøkna i huset at ho nå er "voksen". Mamma hjerte føler så absolutt ikke så mye på dette med at ho nå har blitt "voksen". Men :"Mamma! jeg er tross alt 5-år gammel nå".. 

"voksen" livet varer ikke lenge uten problemer..

 Før de får lov til å være alene inne og ute er det regler som skal gås igjennom, og det er møter som skal gjennomføres. Med seg hjem fikk de et ark med regler som skal leses, forstås og skrives under på. Etter en overraskende bra gjennomgang av reglene, hvor frøkna måtte forklare meg hva reglene betydde(fikk sjokk hvor godt ho forklarte reglene for meg) skrev nå denne lille "voksne" 5-åringen under. Men når gleder over dette hadde roet seg litt. Var det full panikk igjen, for de skulle også ha et møte før de fikk lov til å være ute alene.! Og det møte kunne de ikke ha før alle kompisene var tilbake fra ferie. Så gleden ved å være "voksen" og "kompis" varte ikke så lenge, syns det var forferdelig dumt at et slik møte måtte gjennomføres.


Ikke så voksen likevel.

I sommerferien hadde vi en liten diskusjon, der frøkna nektet plent og klippe neglene sine, fordi ho skulle ha lange negler.! Jenter hadde lange fine negler. Hvertfall de på 5-år. Jeg sa at da måtte ho slutte å leke, for om man leker med lange negler, da bare knekker de. Vi ble til slutt enige om at ho kunne ha lange negler i en dag, og måtte klippe dem før vi reiste til dyreparken i Kristiansand. I dag, når jeg henta ho i barnehagen, var det første ho sa til meg : "mamma, jeg har ikke slutta å leke allikevel, så jeg trenger ikke spare til lange negler igjen. for det hender noen ganger at jeg leker veldig masse når jeg er her i barnehagen"
Så "voksen" livet, er tydeligvis kun gøy når det passer frøkna på 5..


<a href="http://blogglisten.no/blogg/alenemortil1.blogspot.no/"><img src="//blogglisten.no/img/blogglisten.png" alt="Blogglisten" /></a> <img height="0" border="0" width="0" alt="hits" src="//hits.blogsoft.org/?eid=3014" />

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Tankene må ut før helga.! Arbeid..

Trening gir glede!

På bare en halvtime!